Smultronstället på nergång?

Körde ett kombinerat sarv/rudapass inatt och imorse. Laddade med ett feederspö till sarven och flötmete till rudan. Förra passet jag var på mitt SM (smultronställe) såg jag en hel del större vak från vad jag tror var sarv. Så nu tänkte jag ge det en chans. Laddade med bröd och feederkorg och började i skymningen. 
 
Nästan direkt hade jag kontakt och krokar en mindre sarv på dryga halvkilot. Kul, då är dom där ute i alla fall. 
 
 
Efter att gått bort till rudaswimmet och mäskat lite så sätter jag mig igen och testar efter sarven. Har en del hugg men krokar tyvärr ingen mer. 
Vid 01.00 sätter jag mig vid rudahaket och börjar fisket. En hel del aktivitet på platsen. Får Några mindre sarvar och lite björkna innan första bättre fisken kliver på. Förstår ganska snabbt att det inte är en ruda då den kör genom all vass den hittar. Efter lite trixande så glider det in en kort men FET sutare i håven. Under alla år jag kört på SM så kan jag räkna sutarna jag fått på ena handen. Fisken väger dryga 2,4 kg men är i grym kondis. 
 
Fiskar på fram till 7.30 på morgonen och får en del braxen, björkna och sarv. Inga storlekar att snacka om. 
Det roligaste med detta passet var en lite oväntad påhälsning av en hel familj vildsvin. Mamma, pappa och ca 10 kultingar skulle ner och dricka vid mitt swim tydligen. Då var jag inte kaxig kan jag lova. 
Tyvärr så fick jag ingen kontakt med rudorna denna gången heller. Vet inte riktigt vad som hänt. Förr fick jag nästan alltid fisk där. Kanske får reka nytt ställe och dra till med en mäskkampanj igen. Stället är ju inte direkt sönderfiskat. I stort sett bara jag som kör där. Jag har ju ändå tagit 10-12 rudor mellan 1780g-2390g På den platsen. Konstigt!
Avslutar med en skön stämningsbild!
 

Dag 2 expedition ruda!

Jag kommer att stämma Apple inc!
 
Jag skyller dagens bompass till 99% på Apple. Jag lyckades med bedriften att missa FYRA klockrena lyftnapp, och detta tack vare satans Apple inc. Hade inte dom gjort iPhone så hade jag inte haft en vilket hade gjort att jag inte missat huggen 😏. 
 
Såklart var det mitt eget fel. Man ska ju inte stoppa nosen i telefonen när man metar ruda då det kräver koncentration. Nog om det. 
Dagen var tvärtemot igår väldigt seg. Väldigt lite aktivitet överlag. Fisk kom in på mäskplatsen men ville inte hugga (förutom de fyra jag missade). 
Men jag är ändå nöjd med dagarna. Underbart väder och en riktigt fin ruda. Blir en ny tur till hösten. Nu blir det till att satsa på att ta min 20:e art. Satsningen blir lite otippat på asp och faren. Stationära sommarfiskar. Det blir en utmaning. Kul!
Testade dessa små godbitar. Stark doft men tyvärr inget rudan föll för denna gång. 
 
Idag var det riktigt varmt. Då får man improvisera för att undvika att bränna sig. Jag vet, ser ut som en idiot. 

Dag 1 expedition ruda!!

Anlände till ursjön kl 16.00 idag efter ett snabbt besök hos John på Metebolaget. Hämtade mina flöten och en ny sovsäck. 
Väl framme möter jag Linus som är en av dom som har hand om sjön och snackar lite taktik och platsval. Bestämmer mig för att testa första dagen på ett gammalt beprövat ställe. 
 
Som vanligt så är ju rudorna inte sena med att visa sin existens. Taktiken idag var att mäska sparsamt och satsa på vanlig majs som bete. Efter nån timme så lyfter flötet och jag krokar en fisk som ger en riktigt bra fight för att vara ruda. Väl i håven så visar det sig vara en helt rund men sargad krigare på 1475g. 
 
Det går nån timme till med bubbelkaskader utan dess like innan mitt flöte reser sig igen. Denna gången känner mer tyngd. Mycket kul fight det här oxå. Men denna är mycket större. Det visar sig vara en trind och fin pjäs på hela 2150g. sen händer det inte mycket mer på hela kvällen. Bara nån missad fisk. Imorgon bitti kör jag på igen. 
 
 

specimenkim.blogg.se

Denna bloggen är en dagbok på min resa i fiskets värld.

RSS 2.0