Sarven leker nu!

Blev ett kort morgonpass idag men sarven var i full lek och helt ointresserade av att hugga så det blev bara två sutare idag.

Äntligen!!!!

Körde mitt andra karppass imorse och ibland så faller allt på plats bara. Har under några år gjort några sporadiska försök på karpen men tänkte att i år ska jag ta tolvan. Köpte nya boilies och stol, förhörde mig om olika tackel och åkte ut inatt för att göra ett försök igen. Första passet slutade i totalt fiasko utan en enda kontakt. 
Kastade ut mina spön mitt i natten i full storm. Regnet föll horisontellt så det var inte helt lätt att lägga betena på rätt plats, för att inte tala om mäskningen 😏. 
Men jag lyckades få ut spöna och satt mig i bilen med recievern och lyckades somna trots svajande träd runtomkring. 
(06.15) Pip piip piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip!!!!!!!!!!
 
Rusade ur bilen helt yrvaken och såg knappt spöna men lyckades lokalisera vilket spö som skrek och krokar men glömmer att slå bort baitrunnern. Tyckte väl att (jävlar vad den tar lina) tills jag fattar att jag måste dra igång bromsen. Då får jag kontakt och inser att fisken simmat genom ett JÄTTE-bälte med näckrosor så det blir bara och börja pumpa in fisken. Men det går förvånansvärt enkelt. Fisken följer med hela vägen. Fastnar vid ett tillfälle i näckrosorna med lossnar själv och kommer in. Håvar och inser nog inte riktigt att den är större än jag tror. 
Fisken visar sig väga hela 12.710g fördelat på 84 cm. Tog den på en 16 mm vit mainline milky toffee popup på en chodrigg. Äntligen fick jag min efterlängtade 19:e reggart!
 

Premiärfiasko!

Tänkte att nu var det läge för ett karppass med tanke på att vädret gick från spöregn i helgen till soligt och fint. Körde ett natt/morgonpass i den lilla skogssjön med förhoppningar om några skrik i larmen. Hörde att det varit segt under helgen med många spön i vattnet så då borde väl det ha vänt nu, med tanke på att jag var ensam vid sjön. 
 
Såg en karp ganska snabbt på kvällen som hoppade rakt upp en meter i luften och trodde nästan jag kommit till nån regnbågssjö. Kastade ett spö på fisken och mäskade 15-20 boilies över det. Efter ca tio minuter så piper det till fyra gånger i larmet men ingen fast fisk. Efter det så kommer mörkret och inget händer. Tempen faller sakta och jag lägger mig i bivvyn. 
 
Vid 01.00 vaknar jag till av att mittenspöet piper till snabbt tre gånger men tyvärr inget mer än så. Natten blir vidare lugn och så även morgonen. Så för att summera, jag blankar årets första karppass!

specimenkim.blogg.se

Denna bloggen är en dagbok på min resa i fiskets värld.

RSS 2.0